Kšeft jménem globální oteplování

30. 09. 2013 9:22:57
Dnešním světem se šíří velké množství moderních pohádek - např. že státní dluhy se nemusejí platit nebo že preventivní očkování nenávratně devastuje bezbranný dětský organismus. Málokterá má ale tak škodlivý vliv jako bajky o lidském zavinění globálního oteplování a to jak na světové životní prostředí, tak na naši ekonomiku.

Někteří "odborníci" a "klimatologové" si z globálního oteplování udělali výborný obchod a za pomoci Evropské unie okázale přehlížejí, že klimatické cykly se v průběhu staletí změnily už mnohokrát. Pokud může za tyhle jevy člověk, tak nechápu, proč se v jedenáctém století dalo v Grónsku provozovat zemědělství, a že přes léto nebyly Alpy pokryty ledovcem. Nebo snad v Kanadě roste vinná réva? Kdyby se ovšem tohle prezentovalo, tak by nemělo smysl zadávat grantové výzkumy za stamiliony a pár lidí by nedostalo docentury a profesury. A některé politické strany by už nemohly strašit a maličko by se jim rozpadnul volební program.

Nejen v naší zemi, ale i v celé Evropě se za posledních dvacet či třicet let udělalo pro životní prostředí spousta dobrých věcí - postavily se čističky odpadních vod, na tepelné elektrárny se instalovaly filtry. Opatření z posledních let ale podkopávají evropskou konkurenceschopnost - idea o vývoji high tech technologií a ekonomice založené na službách je sice krásná, ale všichni skutečně nemůžeme být vědci nebo majitelé elektrického mandlu. Cílená likvidace evropského průmyslu sice může blažit zelené dušičky, ale kromě naší nezaměstnanosti a závislosti na čínském dovozu to ještě ničí globální prostředí. Továrna přesunutá třeba z Itálie dodržovala už teď náročné ekologické normy. Nyní se však zboží vyrábí řekněme v Indonésii, kde na jakoukoliv ekologii totálně kašlou a emise jsou třeba desetinásobné. Pomysleli na tohle páni "ekologové"?

Nakonec se tedy ještě budeme třást, že na nás budou zase vyvíjet nátlak kvůli jaderné energetice. Ekoteroristé získali značné sebevědomí v Německu a do Temelína už to není daleko. Zase budou mít prostor v médiích a budou nás varovat před tsunami, které by smetlo chladící věže dukovanské elektrárny. Jestlipak budou ti lidé připomínat, že šílené bruselské experimenty nás stojí desítky miliard na solární dani? A vzpomene si někdo na biolíh v benzínu, když řepka devastuje českou krajinu a křišťálově čistý pan Babiš na tom vydělává miliardy?

Úkolem našich zástupců nejen v Poslanecké sněmovně, ale i Bruselu, by měla být obrana zájmů našich občanů. Pod tím si rozhodně nepředstavuji jenom tupé přebírání legislativy. V Evropě je víc států, které mají v těhle věcech rozum, a které si nenechají diktovat od ekoteroristů a eurohujerů. Musíme tedy doufat, že tento rozum nakonec převáží a solární panely s biolihem se už nebudou opakovat. Pokud ano, tak negativa Evropské unie začnou jednoznačně převažovat a Brusel nebude novým Římem, ale spíš novou Moskvou.

www.petrlamac.cz

Autor: Petr Lamač | pondělí 30.9.2013 9:22 | karma článku: 30.49 | přečteno: 867x

Další články blogera

Petr Lamač

Za Putinovu invazi zaplatíme všichni

Když se v roce 1933 dostal v Německu k moci Hitler a nad střední Evropou se začala stahovat mračna, neprojevilo se to jenom Hitlerovým hysterickým řevem a stavbou opevnění v pohraničí, ale i ekonomickým průšvihem.

24.2.2022 v 17:59 | Karma článku: 12.04 | Přečteno: 399 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.27 | Přečteno: 96 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 185 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 146 |
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1124

Jsem Jihočech s pravicovým pohledem na svět, který se zajímá o dění kolem sebe. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...