Muslimská tolerance v praxi

20. 12. 2013 9:51:18
Historie se obvykle neptá „co by, kdyby“, ale někdy není špatné poučit se z chyb našich předků. Například pokud by evropské demokracie razantně vystoupily proti Hitlerovi a nacistům hned v roce 1938, tak by možná nedošlo k druhé světové válce. Lidé jsou však nepoučitelní a v poslední době se mi zdá, že Evropa podstupuje den za dnem nové a nové Mnichovy, které ohrožují samé základy naší civilizace.

Dokonce už můžeme hovořit o tzv. diktatuře menšin, která vládne v dnešním západním světě. Proto se např. v USA nebo ve Velké Británii nesmíte ani v žertu (byť domněle) dotknout menšinové skupiny obyvatel – ideálně Vás smějí napadat pouze tolerantní a k menšinám vstřícné myšlenky. Muslimská komunita (nejen) v České republice šla ovšem ještě dál – ta si totiž myslí, že má právo nejen na pozitivní diskriminaci, ale také na páchání trestné činnosti. Jak jinak si můžeme vysvětlit projevy z brněnské mešity, ve které je hlásána nenávist k „nevěřícím“, je doporučováno bití vlastních dětí, pokud nejsou dostatečně nenávistné a dokonce tam bylo otevřeně vyzýváno k vraždění Židů.

Pokud tohle všechno vezmeme v potaz, tak slova tamních muslimů o toleranci zní jako špatný vtip či výsměch. Jestli jsou muslimové tak tolerantní, tak nechápu, proč v Londýně demonstrují proti prodeji alkoholu, proč ve stejném městě dva muslimové podřízli na ulici člověka, který jim nic neudělal nebo proč přistěhovalci v Belgii vykřikují, že pokud má někdo něco proti islámu, tak ať táhne.... A to jsme pouze v klidné Evropě, denně jsme zásobováni zprávami o útocích na křesťanské kostely na Blízkém východě či v Africe.

Jistě, rozsypat před mešitou vepřové kosti je klukovina. Ale konal by někdo takové činy, pokud by zákony platily pro všechny a ne jen pro někoho? Pokud je známo, že je na nějakém místě (dokonce opakovaně) vyzýváno k násilí proti skupině obyvatel, tak by policie měla konat a takové zařízení okamžitě uzavřít. Někdo možná mávne rukou a bude myslet, že přeháním. Kde se ale zformovali teroristé, kteří v roce 2001 zaútočili na New York? Bylo to v cukrárně v Bejrútu? Nebo snad v čistírně oděvů v Karáčí? Ne, bylo to v mešitě v Hamburku. Pár set kilometrů od našich hranic.

V mém bydlišti, v Českých Budějovicích, žádné centrum šíření náboženské nenávisti naštěstí nemáme. Pokud by ale mělo vzniknout, tak věřím, že by se našlo dost občanů, kteří by využili všechny zákonné prostředky (např. referendum), aby takové stavbě zabránili. Asi málokoho přitahuje představa gangů, které mu kulturně obohacují auto pomocí ohně....

Pokud tedy někdo chce žít v téhle zemi, tak musí dodržovat naše zákony a bez výjimky tolerovat zvyky našich lidí. Proto pojďme v klidu a míru oslavit vánoční svátky. Než nám to Evropská unie zakáže, protože to uráží víru nějakých tolerantních přistěhovalců.

www.petrlamac.cz

https://www.facebook.com/lamacforprimator?fref=ts

Autor: Petr Lamač | pátek 20.12.2013 9:51 | karma článku: 40.60 | přečteno: 2270x

Další články blogera

Petr Lamač

Za Putinovu invazi zaplatíme všichni

Když se v roce 1933 dostal v Německu k moci Hitler a nad střední Evropou se začala stahovat mračna, neprojevilo se to jenom Hitlerovým hysterickým řevem a stavbou opevnění v pohraničí, ale i ekonomickým průšvihem.

24.2.2022 v 17:59 | Karma článku: 12.04 | Přečteno: 399 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 4 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 85 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 14.94 | Přečteno: 162 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 135 |
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1124

Jsem Jihočech s pravicovým pohledem na svět, který se zajímá o dění kolem sebe. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...